Scena

23.11.2020

Nova pjesma ''Gone back'' Barbare Munjas donosi važnu poruku

Talentirana kantautorica Barbara Munjas predstavlja novi singl "Gone back" koji sadrži važnu i moćnu poruku o borbi s depresijom, anksioznosti i povezanim stanjima s kojima se u tišini bori sve veći broj ljudi, a pred kojima društvo često okreće glavu i stavlja ih "pod tepih".

"Depresija, napadaji panike ili u najmanju ruku anksioznost su nažalost stanja s kojima se susreće sve više ljudi. Jednom kad te zgrabe teško im se oduprijeti, vuku poput vrtloga i povratak na površinu nije nimalo lak, a pogotovo nije lako vratiti se nepromijenjen. Ova pjesma govori o tome, o bivanju u mračnim dubinama depresije i povratku iz istih, o osjećaju rastresenosti, nepotpunosti i izbivanja iz vlastitog života."

Pjesma je dio projekta Femme Nouvelle Vol. 2, čiji cilj je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju. Prikladno konceptu projekta, Barbara je pjesmu snimala i producirala sama, dok je za mastering zaslužan Marko Kalčić.

Pjesmu prati i video spot koji je režirala Nora Vrsalović:

"Koncept spota je stanje uma autorice s flashbackovima na neka prošla, sretnija vremena u djetinjstvu. Borba s psihičkim poremećajima je unutarnja, nevidljiva i u potpunosti koncentrirana na osobu koja to proživljava, te smo to htjeli dočarati u spotu u kojem je naglasak isključivo na Barbaru..", viziju iza spota otkrila je Nora.

Digitalno izdanje projekta Femme Nouvelle potražite na svim streaming servisima od 27. studenog.