Scena

Villas Holiday

18.01.2021

Već sada poslušajte pjesme 68. Zagrebačkog festivala!

Pjesme 68. Zagrebačkog festivala od danas možete poslušati na digitalnim glazbenim servisima! Iako je završna priredba odgođena za proljeće, objava službene kompilacije na servisima poput Spotifyja, Deezera, Apple Musica i drugih dio je festivalske kampanje i promocije 22 nove pjesme ovogodišnjeg izdanja našeg najstarijeg pop festivala.

Glazbeni fanovi sada na jednom mjestu mogu poslušati kako će zvučati 68. Zagrebački festival i uživati u raznolikosti glazbenih izričaja, raspoloženja i žanrova. Pjesme su već zaplovile radijskim valovima, a sada su, zahvaljujući našim partnerima iz Croatia Recordsa, dobile svoje mjesto i u globalnom glazbenom izlogu“, izjavio je umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Branimir Mihaljević, zahvalivši svim radijskim urednicima koji su već prepoznali hit potencijal pjesama nadolazećeg festivala.

Kompilacija „68. Zagrebački festival“ dostupna je na LINKU.

Jedna od novosti Zagrebačkog festivala je da će, od ove godine, za priznanje najizvođenije pjesme festivala konkurirati i podaci s digitalnih glazbenih platformi, uz službene podatke o radijskom emitiranju.

Završna priredba 68. Zagrebačkog festivala koja se trebala održati 29. siječnja 2021., odgođena je za proljeće. Odluka je to direkcije Zagrebačkog festivala, na čelu s umjetničkim direktorom Branimirom Mihaljevićem, kao reakcija na kontinuirani epidemiološki rizik te posljedice katastrofalnog potresa.

U trenucima suosjećanja s ugroženima i bolesnima, ne želimo ni na koji način dovesti u pitanje kredibilitet naše manifestacije, a niti glazbenicima umanjiti kvalitetu izvedbe i promocije pjesama određenim produkcijskim kompromisima“, izjavio je Mihaljević.

Podsjetimo, na 68. Zagrebačkom festivalu nove će pjesme predstaviti Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora, Bang Bang, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko, Vjekoslav Banovčić, Vladimir Kočiš Zec i z++.