Novosti

Villas Holiday

19.01.2021

VIDEO: Nikola Ivaniš predstavio kandidaturu za gradonačelnika Grada Rijeke

Počasni predsjednik Primorsko-goranskog saveza i zamjenik riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš najavio je danas kandidaturu za gradonačelnika Rijeke, piše Glas Istre.

Riječki liječnik Nikola Ivaniš istaknuo je da se na kandidaturu odlučio jer smatra da može ponuditi savez s građanima kako bi se ostvarila vizija modernoga grada 21. stoljeća.

"Između ostaloga, na kandidaturu me ponukao niz poziva uglednih kolega, istaknutih osoba iz gospodarstva i kulture, s pitanjem zbog čega se ne kandidiram kad god su se pojavljivala imena novih mogućih kandidata", rekao je.

Ivaniš, jedan od osnivača političke stranke RDS-a 1990. godine, koja je prerasla u PGS, rekao je da je PGS objektivno mala stranka, ali jedna od najstarijih u Hrvatskoj, te da je uz IDS predvodnica regionalnog pokreta, ali nikad, dodao je, nije dovodila u pitanje nacionalno domoljublje.

Istaknuo je da se zauzima za grad moderne industrije u kojemu žive tolerantni i sretni ljudi.

Na pitanje da ocijeni gradsku vlast u proteklome mandatu u kojoj je sudjelovao i PGS te mandat gradonačelnika Vojka Obersnela, Ivaniš je rekao da je Obersnel obilježio jedno razdoblje Rijeke.

"Ako je netko biran toliko puta, očito je u tom razdoblju imao ozbiljnu potporu birača", istaknuo je te dodao da je Rijeka rasla "na mnog sfera, ali ne dovoljno i onoliko koliko je mogla, i to zbog različitih razloga".

PGS, kao stranka koalicijski partner vladajućeg SDP-a i drugih stranaka u sadašnjemu mandatu, na sljedeće će lokalne izbore ići samostalno. Kako je istaknuo Ivaniš, tako želi izmjeriti svoju političku snagu, usporedno s pojavljivanjem novih političkih opcija. "Nije riječ ni o kakvom spektakularnom razlazu, osobnim niti stranačkim animozitetima prema dosadašnjim partnerima", rekao je.

Video s konferencije za medije pogledajte OVDJE.