Novosti

Villas Holiday

22.01.2021

Europski parlament usvojio Rezoluciju o ublažavanju posljedica potresa u Hrvatskoj!

„Potres u Hrvatskoj je potres u Europi! Pomoć i solidarnost EU-a svjetla su točka u katastrofi koja je pogodila naše građane i nikada neće biti zaboravljena. Lakše je kada znamo da nismo sami“, istaknuo je jučer za plenarnom govornicom zastupnik IDS-a u EP-u Valter Flego. 

Naime, Europski je parlament jučer s čak 677 glasova ZA usvojio Rezoluciju o ublažavanju posljedica potresa u Hrvatskoj. Glasovalo je ukupno 683 zastupnika, od čega je svega njih 5 bilo protiv, a jedan suzdržan. Inicijativa istarskog zastupnika Valtera Flega tako je u svega nekoliko tjedana postala službeni stav Europskog parlamenta, a svih dvanaestero hrvatskih zastupnica i zastupnika podržalo je rezoluciju. Flego je zahvalio i kolegicama i kolegama na suradnji u izradi rezolucije te zaključio da je to „važan dokument Parlamenta, kojim se od Komisije traži da Hrvatskoj pomaže ne jednokratno, već sustavno, uključujući i sedmogodišnji proračun te Mehanizam civilne zaštite“. 

Osim Kolakušića, svi su hrvatski zastupnici govorili na plenarnoj sjednici, kao i potpredsjednica Komisije Dubravka Šuica koja je istaknula da su danas „svi zastupnici od ljevice do desnice ukazali na važnost članstva u EU i solidarnost na koju Hrvatska može računati“. Dodala je da pri obnovi treba voditi računa i o digitalnoj i zelenoj tranziciji, sukladno prioritetima EU-a u sljedećem proračunskom razdoblju.