Novosti

17.06.2014

U hotelu Miramar borave djeca iz križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

Grupacija Valamar provela je tijekom travnja dva velika natječaja za dodjelu donacija na nacionalnoj razini te odabrala dobitnike za 2014. godinu. Ove inicijative nastavak su društveno odgovornih projekata koje najveća turistička grupacija u Hrvatskoj kontinuirano provodi već godinama. Kroz navedene projekte Valamar će donacije usmjeriti na područja u kojima može pružiti izravnu pomoć i podršku lokalnoj zajednici unutar koje posluje.

U sklopu projekta "Tisuću dana na Jadranskom moru" omogućit će se više od tisuću besplatnih noćenja s uslugom pansiona za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djecu s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djecu s posebnim potrebama, koja će zajedno sa svojim voditeljima, odnosno stručnim pratiteljima boraviti na moru u Valamarovim destinacijama od Istre do Dubrovnika.

Prijave na natječaj pristigle su iz čitave Hrvatske, a na more su prve grupe djece krenule već od lipnja ove godine.

U porečkim objektima tijekom lipnja boravile su dvije grupe djece sa svojim voditeljima, prva iz Udruge roditelja vitalno ugrožene djece „Kolibrići“ u Valamar Club Tamarisu, a druga iz V. Osnovne škole Bjelovar, koji su boravili u hotelu Valamar Pinia.

antonia zganec

U Rapcu, u hotelu Miramar od nedjelje boravi grupa od šestero djece i dvije voditeljice Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Posjetitelji iz Križevaca izuzetno su sretni s boravkom u Rapcu, a kako provode vrijeme govori jedna od voditeljica Centra, Mirjana Vrdoljak: (ton – Mirjana Vrdoljak). Jučer su, a zbog nepovoljnog vremena za kupanje, polaznici Centra proveli vrijeme crtajući motive Rapca. Njihove slike, ali i rukotvorine darovali su novinarima i ugodno nas iznenadili.

U Rapcu, uz voditeljice Mirjanu Vrdoljak i Silviju Majhen borave Petar Sever, Tonka Žganec, Antonio Žganec, Nikola Vučković, Dražen Hruškovec i Valentina Posavec. Inače, doznali smo da je Petar Sever državni prvak u plivanju: (ton – Petar Sever). Svi su se s morem već susreli osim najmlađe Tonke, koja ide u treći razred i koja nam je sramežljivo otkrila da se pri prvom susretu s morem oduševila. Djeca i voditeljice iz Križevaca u Rapcu ostaju do četvrtka.

{fcomment}