Scena

Villas Holiday

24.06.2014

Što povezuje Nicka Cavea, Pipse, Kultur Shock i Damira Avdića? Svi su krajem srpnja na Motovun Film Festivalu!

„20.000 dana na zemlji“ film je koji prati intrigantnog australskog muzičara Nicka Cavea, njegovu glazbenu karijeru, umjetničke interese i osobni život unutar 24 sata. Ovaj dokumentarni film premijerno će biti prikazan u Hrvatskoj na Motovun Film Festivalu, a dobitnik je prestižne nagrade 31. Sundance Film Festivala.  Iain Forsyth i Jane Pollard, redatelji dokumentarca o legendarnom australskom glazbeniku osvojili su redateljsku nagradu u kategoriji 'World Cinema Documentary', dok je Jonathan Amos primio 'Editing Award' u istoj kategoriji za film. Radnja filma počinje na 20.000 dan Caveova života i od tada pratimo 24 sata njegovog dvadest tisućitog dana. Drama i realnost kombinirani su u jednom danu ovog glazbenika, svjetske kulturne ikone Nicka Cavea. S dubokom iskrenošću i intimnim portretom muzičkog života film prikazuje što nas čini onakvima kakvi jesmo i slavi preobražajnu snagu kreativne duše. 

Osim bogatog filmskog programa Motovun Film Festival, koji će se održati od 26. do 30. srpnja, sprema i jak glazbeni program. Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shock i Damir Avdić samo su neka od kultnih glazbenih imena koja će vas tijekom festivala držati budnima dugo u noć. Pa tko izdrži!
Za Pips, Chips & Videoclips bez zadrške se može reći da su hrvatski rock velikani, bend koji traje već više od 20 godina i postaje sve veći, majstori britanskog zvuka devedesetih i majstori zvuka uopće. Zadnjim su albumom “Walt” pokupili samu hvalu te mirno mogu pjevati hit “Htio bi da me voliš” kad ih vole – svi. Pipsi ovog ljeta sviraju na festivalu u Motovunu – možda je to prava prilika za novo ruho stare himne i “Motovun ja volim”.
Kultur Shock bend je koji je motovunsku publiku već oduševio 2011. godine, a ove se godine opet vraćaju! Bend čiji je stil nemoguće definirati – uspoređuju ih s Gogol Bordellom, Manu Chaom, The Poguesima i sličnima, ali ništa od toga ne priprema slušatelja na ono što ga očekuje na koncertu ovog energičnog benda iz Seattlea. Bend je najpoznatiji upravo po svojim dinamičnim i strastvenim koncertima, a kad to spojimo s energijom koja vlada Motovun Film Festivalom, možemo očekivati nezaboravnu noć visokonaponske zabave.
Damir Avdić specifična je pojava regionalne glazbene scene, ključan pjesnik i performer političkih i socijalnih tema. Radikalnom i beskompromisnom oštricom reže sve što u društvu brutalnog kapitalizma primjećuje kao krivo. Avdić publici donosi glazbeno ogoljenu istinu koja boli samo zato kako bi “udarila u glavu” i potaknula na misao i djelovanje. MFF i njegova publika oduvijek imaju svoj stav i zato Damir Avdić na 17. Motovun Film Festivalu.
Ovo je samo dio koncerata, a posebno dobra je činjenica da su svi koncerti 17. Motovun Film Festivala za posjetitelje festivala – potpuno besplatni! Mali podsjetnik! Još samo 7 dana možete kupiti popularni komplet “Sve po 10 kuna”, koji uključuje 10 ulaznica za projekcije po vašem izboru po cijeni od 10 kuna. Ukratko, platite samo 100 kn, dobijete 10 ulaznica i smještaj u festivalskom kampu bez obveze kupovanja dodatnih festivalskih ulaznica.
Reagirajte brzo i spretno jer ovu super situaciju možete iskoristiti samo do 30. lipnja, a sve dodatne detalje možete pronaći na www.motovunfilmfestival.com.

PR

{fcomment}