Scena

Villas Holiday

26.06.2014

Novi album Dine Merlina

 

Dino Merlin izdao je novi, 11. album naziva "Hotel Nacional". Album je bio u pripremi punih šest godina i sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu.

Izvršni producent albuma je Dino Merlin, dok su suradnici na albumu bili engleski producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski džezeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.

Prvi singl novog albuma je bila pjesma "Ruža", koja je bila izabrana kako bi potaknula mnogobrojnu publiku Dine Merlina u regiji da se uključi u akciju pružanja pomoći ugroženima od poplava, koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju u svibnju 2014. godine.

Drugi singl je bila pjesma “Školjka”, koja je premijerno izdana zajedno s video spotom 15. lipnja 2014. Pjesma je snimana tijekom 2013. godine u studiju Longplay u Sarajevu, dok finalnu produkciju potpisuje poznati producent Yoad Nevo iz Londona. Spot je snimljen u rujnu 2013. godine u Sarajevu, Mostaru, Počitelju, Neumu, Hutovom blatu i Marini Frapa. Redatelj spota je Aladin Hasić iz Švicarske, koji je već i prije surađivao s Dinom Merlinom pri snimanju video spota za pjesmu Deset mlađa s albuma "Ispočetka" 2008. godine.

Izdavač albuma za Hrvatsku je Croatia Records, a za BiH i ostatak svijeta Magaza. Album je u prodaji od 20. lipnja u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. "Hotel Nacional" dostupan je i online putem Magaza web shopa www.magaza.com.ba, Web shopa Croatia Recordsa, Amazona, kao i preko digitalnih servisa iTunes i Deezer.

{fcomment}