Scena

21.07.2014

Massimo Savić u LMC Clubu

Kraj srpnja rezerviran je za iznimno talentiranog glazbenika posebne boje glasa koji svoje osjećaje uspijeva prenijeti na publiku i zajedno s njima postati jedno. Pripremite se za jedinstven doživljaj jer na najveću open-air pozornicu u Istri u subotu 26. srpnja stiže Massimo!!!

Massimo (HRV)

Massimo Savić rođen je u Puli, a svoje je djetinjstvo proveo u različitim gradovima, od Raše, Milana sve do Sidneyja. Već od najmlađih dana pokazuje interes za glazbu, no po povratku u Istru sve do šesnaeste godine stavlja glazbu po strani, kada kupuje svoju prvu električnu gitaru, koja ga vraća u glazbene vode.

Godine 1979. Massimo dolazi u Zagreb, upisuje treći razred srednje škole i s trojicom kolega osniva grupu Dorian Grey. Četiri godine kasnije izlazi njihov prvi album naziva Sjaj u tami, a dvije godine kasnije drugi album Za tvoje oči. Grupa se proslavila zahvaljujući fenomenalnom prepjevu pjesme The sun ain't gonna shine anymore grupe Walker Brothers, s upečatljivim Massimovim glasom. Bend se raspao krajem osamdesetih godina.

Massimo je i nakon toga bio u glazbenim krugovima, izdao je četiri samostalna albuma u suradnji sa Zrinkom Tutićem, no njegov veliki uspon u karijeri započinje 2002. kada potpisuje ugovor s Aquarius Recordsom, a nakon toga izdaje albume Vještina i Vještina II, koji su ga vratili u sam vrh hrvatske pop-rock scene.

Godine 2008. izlazi album Sunce se ponovo rađa, kojim dokazuje svoje posebno glazbeno umijeće, a 2011. albumom Dodirni me slučajno doslovno obara publiku s nogu. Osvaja mnoge Porine, a vjerojatno su najvrjedniji oni za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Prošle je godine velikim koncertnim spektaklom u pulskoj Areni zaokružio trideset godina glazbene karijere, gdje je zajedno sa svojim obožavateljima otpjevao mnoge hitove, među kojima i Odjednom ti, Iz jednog pogleda i Dodirni me slučajno.

Koncert počinje u 23:00 sata.

Prodaja ulaznica:

⋅ shop.lighthouseclub.com
⋅ na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima
⋅ na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta

{fcomment}