Novosti

10.04.2024

Labin se pridružuje manifestaciji ''Hoditi i zdravi biti'' – prijavite se!

Grad Labin kao i svake godine priključio se javnozdravstvenom projektu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Istarske županije "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" koji od 2014. promovira zdrave životne stilove s naglaskom na tjelesnu aktivnost.

Pješačenje je jedan od najboljih načina povezivanja s prirodom, ali i način brige o svom zdravlju pa vas stoga pozivamo da se u subotu, 20. travnja, pridružite pješačkoj manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“. Start pješačenja je s trga Kature u 10 sati, a okupljanje i prijava sudionika od 9 do 10 sati. Na startu će se sudionicima podijeliti majice s logotipom manifestacije i voda za okrjepu. Start pješačenja je trg Kature, a cilj Plomin Luka gdje će biti organiziran obrok za sve sudionike i autobusi za povratak u Labin. Ovogodišnja ruta pješačenja duga je otprilike 7 km.

Iz godine u godinu raste broj građana koji šire poruku o važnosti brige za vlastito zdravlje i broj gradova u kojima se vođeno pješačenje organizira. Svi zajedno možemo učiniti nešto za svoje zdravlje uz pješačenje, druženje, veselo ozračje i time odaslati pozitivne poruke o odgovornosti za vlastito zdravlje. Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem ili zdravljem, te za djecu kojoj nije problem držati korak s odraslima. Obuti cipele ili tenisice za hodanje rebrastog gumenog đona.

Preporučuje se: slojevita odjeća te zaštita od sunca, štapovi za hodanje te dovoljno tekućine. Dozvoljeni su kućni ljubimci na povodcu i na odgovornost vlasnika. Za pješačenje su obavezne prijave na mail zdravi.grad@labin.hr ili telefon 052/ 866-815 najkasnije do četvrtka 18. travnja u 12 sati.

FOTO: Arhiva