Novosti

22.10.2013

Tinjanski ISAP: Dvadeset tisuća posjetitelja kupilo i pojelo 5,5 tona pršuta

Sedmi Internacionalni sajam pršuta koji je proteklog vikenda održan u Tinjanu, Općini istarskog pršuta, koja broji oko 1.600 stanovnika, posjetilo je oko 20 tisuća ljudi, kazuju konačni izvještaji. Stigli su iz svih dijelova Istre, Primorja i Slovenije, Italije... Svi oni kupili su i pojeli oko 5,5 tona pršuta, kojeg im je ponudilo 33 izlagača iz sedam zemalja, i to Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Austrije, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine.
Zabave u Tinjanu proteklog vikenda nije nedostajalo, uoči otvorenja u petak je održana DJ večer, u subotu je nastupila Maja Šuput i „Replay band“, a u nedjelju Jasmin Stavros i „Alfa Time Band“, tijekom cijelog dana goste su zabavljale „Vesele Štajerke“, „Magnolija“, Duo Provin'', ''Fenix band'', ''Laguna band'' te svirači na akustičnim gitarama, trubama, harmonikama i klarinetima, kao i „Kumpanija kosirići". U Sklopu sajma održan je i eko-sajam, a posebno je dinamično bilo i na Svjetskom prvenstvu u pljočkanju na kojem se nadmetalo 36 parova, dvjestotinjak ljudi odvozilo je rekreativnu biciklijadu, a ne manje zanimljivo bilo je ina tradicionalnom potezanju konopa.
Ipak u središtu pozornosti bili su pršuti, a ocjenjivačka ekipa ovogodišnjim je šampionima proglasila pršute Jelenić iz Svetog Petra u Šumi te Mel vlasnika Jakova Lovrića iz Hrvaca kraj Sinja.
Načelnik Tinjana Goran Hrvatin, iznimno je zadovoljan ovogodišnjim ISAP-om, nada se da su se svi posjetitelji Tinjana dobro proveli i uživali u zamamnim okusima pršuta, te najavljuje još bogatiji i sadržajniji sajam naredne godine. Naime, ove godine iako se sajamski šator prostirao na nešto više od tisuću četvornih metara u jednom trenutku više nisu mogli ni primati sve koji su željeli na sajmu izlagati. Hrvatin je posebno pohvalio svoje sumještane koji su se zaista potrudili biti dobri domaćini, a zahvaljuje i svim pokroviteljima, sponzorima i medijima koji su sajam podržali.

tinjan prsuti1