Novosti

28.10.2013

Župne obavijesti

• ova nedjelja je 31. kroz godinu. Mise u 9 i 18 sati u Podlabinu, u 11 sati na Marcilnici. 

• župna kateheza će biti po sljedećem rasporedu:
- u utorak u 17 sati na Marcilnici prva grupa prvopričesnika, vodi gospođa Đeni Vojić.
- u srijedu u crkvi sv. Franje u 12,25 grupa krizmanika, vodi župnik Blaž. 
- u četvrtak u 17 sati u crkvi sv.Franje druga grupa prvopričesnika, vodi gospođa Adrijana Licul (NAPOMENA: prvopričesnici idu samo u jednu grupu, koju izaberu). 
- u petak u crkvi sv. Franje u 19 sati tečaj za odrasle za sakramente inicijacije.

• ponedjeljkom i četvrtkom kateheze za sve osobe iznad 13 godine života, bez obzira jesu li kršteni (7. razred osnovne škole i stariji) u Pastoralnom centru sveti Josip, Zelenice 12, u 20 sati.

• četvrtak je zajedničko klanjanje u crkvi sv. Franje Euharistijskm Isusu od 18 do 19 sati.

• u petak je svetkovina Svih Svetih pa neće biti cjelodnevnog klanjanja. U 9 sati u crkvi sv. Franje misa za narod; u 15 misa na Gradskom groblju, iza koje slijedi zajednički blagoslov groblja, molitve kod centralnog križa, a potom pojedinačni blagoslov grobova. Bit će više svećenika. Nema mise na Marcilnici. U 18 sati misa u crkvi sv. Franje, a prije nje, jer je prvi petak, bit će prilika za ispovijed.

• MISE U PETAK: ČEPIĆ u 9 sati misa; KRŠAN u 10,30 misa; BRDO u 15,00 misa i blagoslov grobova; PLOMIN u 10 sati misa; ŠUŠNJEVICA u 11,30 misa i KOŽLJAK u 15 sati misa (u sve tri župe i prije i poslije mise slijedi blagoslov grobova); DRENJE u 8,30 misa i blagoslov grobova; SVETI LOVREČ u 11 sati misa i blagoslov grobova.

• u subotu slavimo Spomen svih vjernih mrtvih - Dušni dan. Misa na Marcilnici u 11 sati za sve vjerne mrtve. Misa u crkvi sv. Franje u 18 sati po nakani Svetog oca pape.

• MISE I BLAGOSLOV GROBOVA U SUBOTU: Kršansko groblje: u 14,00 misa i blagoslov grobova; Čepićko groblje: u 16,00 misa blagoslov grobova; Plomin: u 10 sati misa; Sveti Duh u 14 sati misa (prije i poslije misa blagoslov grobova); Skitača: u 15 sati misa i blagoslov grobova.

• potpuni oprost za pokojnike čije su duše u čistilištu može postići onaj tko pohodo groblje i u dane od 1. do 8. studenoga moli za pokojne te onaj tko na Dušni dan ili u nedjelju prije i poslije Dušnog dana ili na dan Svih svetih pohodi neku crkvu uz sakramentalnu ispovijed i pričest, izmoli Molitvu Gospodnju i Vjerovanje te moli na nakanu Svetog Oca.

• pozivaju se stari članovi Podlabinskog župnog zbora na ponovno okupljanje jer je ove godine 25. godišnjica djelovanja što će se posebno proslaviti na susretu zborova Labinskog i Vodnjanskog dekanata (10.11.2013.) kojemu će domaćin biti upravo Podlabinski zbor. Pozivaju se i drugi koji do sad nisu pjevali u crkvenom zboru, a žele, da se priključe zboru. Okupljanje i vježbe će biti u crkvi sv. Franje u UTORAK I ČETVRTAK u 19,30 sati.

• stigao je rokovnik za 2014. godinu pa možete naručivati mise u 2014. godini, poručuje vlč. Blaž Bošnjaković.

• u nedjelju, 3. studenoga misa u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u 11:00 sati – slavi se zaštitnik grada Labina sv. Just, a svetu misu predvodi mons. Ivan Milovan, biskup u miru.