Scena

Villas Holiday

15.04.2015

Zakantajmo na čakavici

U konobi u Zagorju  kraj Brseča danas će biti predstavljena svojevrsna himna svih čakavaca „Zakantajmo na čakavici“ koju izvode Voljen Grbac i Neno Pavinčić uz posebno, samo za ovu priliku formiranu „Klapu čakavaca“, koju čine osobe iz javnog i društvenog života Primorsko-goranske i Istarske županije.

U „Klapi čakavaca“ pjevaju Slavica Mrkić-Modrić, novinarka Novog lista, Ivica Lukanović, gradonačelnik Kastva, Denis Žužić, direktor Turističke zajednice Tar-Vabriga, Dean Pustijanac, direktor Turističke zajednice Svetvinčenat, Aleksandar Valenčić, najpoznatiji aranžer u Hrvata, a i šire te Stara bjonda Pepina, poznata i priznata čakavska eminencija te moralna vertikala.

Podršku pjesmi svojim su vokalima dale i vrsne umjetnice Antonela Malis i Vivien Galletta. Glazbu i tekst pjesme „Zakantajmo na čakavici“ napisao je Robert Pilepić, a aranžman potpisuje Aleksandar Valenčić. Pismo podrške ovoj pjesmi-projektu dala je i prva čakavka – hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Predstavljanje pjesme-projekta zakazano je za 11.45 sati.

{fcomment}