Scena

 

 

16.04.2015

Zakantali čakavci

U prekrasnom ambijentu stare, autohtone primorske konobe, na granici Istarske i Primorsko-goranske županije u mjestu Zagore pored Brseča, jučer su odjekivali zvuci pjesme „Zakantajmo čakavci“, koja je premijerno predstavljena medijima. O cilju ove pjesme-projekta, svojevrsne himne svim čakavcima, Neno Pavinčić, koji je uz Voljena Grpca i glavni solist u pjesmi, ali i inicijator kaže: (ton – Neno Pavinčić).

U glazbenom projektu, koji je ujedinio Istru i Primorje, sudjeluju čakavci s obiju strana Učke, a koji ipak ne govore istu čakavicu: (ton – Neno Pavinčić 1). Dušu kroz tekst i glazbu novoj pjesmi utkao je Robert Pilepić, a svojim vrhunskim vokalima obol kvaliteti dale su joj istinske umjetnice Antonela Malis i Vivien Galletta. Podršku pjesmi – projektu je u posebnom pismu dala i prva čakavka, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović: (ton – Neno Pavinčić 2). Pavinčić na pitanje je su li je možda zvali i da zapjeva veli: (ton – Neno Pavinčić 3).  

klapa cakavci

O tome što nakon promocije pjesme „Zakantajmo čakavci“ slijedi Neno Pavinčić je rekao: (ton – Neno Pavinčić 4). Zaključio je Neno Pavinčić svojevrsnom zdravicom „Neka si čuju kad čakavci kantaju i da Bog da se nikad ne zatrla domaća beseda.  Živjela pjesma Zakantajmo čakavci“ !!!

{fcomment}