Scena

Villas Holiday

16.04.2015

Labinska scena u Rock Caffeu Pula

15 bendova, 15 novih autorskih pjesama nastalih u manje od godinu dana na jednom mjestu - i sve to iz jednog malog, post-industrijskog grada na istoku Istre. Okupljeni koncem 2014. na kompilaciji “Labinska scena Vol.1” u izdanju već renomiranoga nezavisnog (anti)labela OSA Media, također iz Labina, ovi bendovi (i poneki solo izvođač) predstavljaju najkreativnije glazbeno razdoblje u povijesti svoga grada.

Žanrovski raznoliki, kao scena i glazbeni kolektiv ujedinjeni, labinski su nezavisni i alternativni glazbenici krenuli na promociju svoje scene i svoje kompilacije po Hrvatskoj i regiji. Prva stanica bila je Rijeka, kultni OKC “Palach” koji su prošli petak 10. travnja Labinjani pošteno razdrmali! Nastup pet bendova i gotovo četiri sata svirke samo su dio onoga što ova vrlo aktivna scena nudi.

Još jedan će dio svojih izvođača Labinska scena predstaviti ovoga petka 17. travnja u Puli, u kultnom Rock Caffeu. Ljubitelje rocka i alternativne glazbe očekuje upoznavanje šarolike glazbene ekipe rudarskog grada. Tako će se na maleni stage pulskog Rocka popeti indie rockeri s međunarodnim iskustvom "The Orange Strips”, hvaljeni blueseri “Vaanka Schkvare”, energični hard rock/hip-hop crossover kolektiv “We Stand United”, te dva intrigantna kantautora: stari lisac Predrag Ljuna Pepe i mladi i nadareni “mistik s gitarom” Ernest.

Ovom prilikom u prodaji će se po popularnim cijenama naći CD kompilacija “Labinska scena Vol.1” kao i druge kompilacije i autorski CD-i, albumi i EP-i izdavača OSA Media.

{fcomment}