Novosti

Villas Holiday

29.07.2015

Pula oborila Guinnessov rekord

Prošlog tjedna stigla je službena potvrda od Guinness World Record tima: organizatori događaja «Arena-Light Postcard!», Udruga Sonitus, Turistička zajednica grada Pule i Arheološki muzej Istre i službeno su postali svjetski rekorderi u kategoriji fotografije najvećeg ljudskog svjetlosnog znaka (Largest torchlit image formed by people).

Službeni rekord obuhvaća 4013 posjetitelja, koji su u trenutku obaranja rekorda stajali na predviđenim pozicijama, držali svoju LED lampicu visoko u zraku i tako u potpunosti zadovoljili kriterije GWR tima. Tako je Pula, za 236 posjetitelja, premašila Indoneziiju (prijašnjeg rekordera sa 3777 posjetitelja u navedenoj kategoriji) i ponovno se upisala u povijest!

Podsjetimo, događaj «Arena – Light Postcard!» održao se 9. 5. 2015. godine od 20:00 – 22:30 sati kao veliko finale festivala Visualia 2015. Događaj je, osim organizacijskog tima, okupio sveukupno 97 volontera i više od 4000 posjetitelja, a cilj je bio oboriti Guinnessov rekord te stvoriti svjetlosnu razglednicu iz Pule koja će obići svijet. Iz organizacije poručuju da se na izradi razglednica aktivno radi, a iste se mogu očekivati dogodine.

{fcomment}