Novosti

Villas Holiday

30.07.2015

U subotu se otvara izložba "Od ruke do stroja“

U subotu se u Galeriji Konobon, nedaleko Jame Baredine u Novoj Vasi, otvara izložba "Od ruke do stroja“ - povijest, tehnika i tradicija žetve pšenice.

Fascinantan napredak u razvoju mehanizacije za žetvu na poljima pšenice tokom prošlog stoljeća bit će tema ove značajne izložbe prezentirane od strane Traktor Storyja, u suradnji s Povijesnom arhivom "Pietro Laverda" iz Breganze, pored Vicenze, Italija.

Tako će u sugestivnom ambijentu galerije Konobon, biti izloženi povijesni dokumenti i fotografije koji opisuju razvoj tehnike žetve i vršidbe žita, počevši s prvim jednostavnijim tipovima u devetnaestom stoljeću do široke primjene suvremenih kombajna.

Dio izložbe prikazuje i suvremenu vršidbu pšenice diljem Europe, s fotografijama koje je snimio sam autor izložbe Piergiorgio Laverda.

Sa Silvijom Legovićem, vlasnikom galerije Konobon razgovarao je Mario Benčić.

O autoru:

Piergiorgo Laverda je odrastao u Breganzi blizu Vicenze, u neposrednom dodiru s tvornicom svoje obitelji Laverda, jedne od vodećih talijanskih industrija u proizvodnji poljoprivrednih strojeva. Otuda je proizašla njegova velika ljubav prema mehanizaciji i poljoprivredi.

Kao profesionalni fotograf, posvetio je veliki dio svog života dokumentirajući tehnički rad strojeva i njihov rad na poljima. Objavio je mnoge članke te je autor više knjiga na temu poljoprivredne mehanizacije. Ujedno je voditelj i konzervator povijesnog arhiva „Pietro Laverda“

traktor story galerija konobon

traktor story 1

traktor story 2

traktor story gumno 04

Informacije:

Galerija Konobon je otvorena svakodnevno od 10-17h

Traktor Story, mob:+385 98224350, info@baredine.com, www.baredine.com , www.traktorstory.com

Povijesni arhiv "Pietro Laverda", gospodin Piergiorgio Laverda 333 3877264 info@laverdastoria.com

{fcomment}