Novosti

Villas Holiday

30.07.2015

Klub zastupnika IDS-a podržao proces napuštanja arbitražnog sporazuma sa Slovenijom

Klub zastupnika IDS-a podržao je na izvanrednoj sjednici Sabora zaključak Vlade Republike Hrvatske  da se pokrene proces napuštanja arbitražnog sporazuma sa Slovenijom. Tom prigodom, saborski zastupnik IDS-a Valter Boljunčić naglasio je da je „Hrvatska pristupila arbitraži u dobroj vjeri, a da je nama u Istri ovo pitanje izuzetno bitno, zbog naših ljudi koji tamo žive, zbog naših ribara kojima to more znači život.“

- IDS je oduvijek želio da se pitanja razgraničenja provode poštujući pravna načela i sa željom da se problemi riješe u dobrosusjedskom  duhu, kazao je Boljunčić koji je upozorio na činjenice koje su u značajnoj mjeri kompromitirale arbitražni postupak, a time doveli i samu instituciju arbitražnog suda u veoma nezgodan položaj. Radi se, kazao je zastupnik IDS-a, o narušavanju temeljnih postavki svakog suda, a to je povjerljivost postupka, te neovisnost sudaca.  

- Smatram da će i slovenska strana uvidjeti opravdanost takvog postupka, distancirati se od svojih u aferu upletenih djelatnika, te i zbog zaštite svoje vjerodostojnosti pristati na raskid arbitražnog postupka. – zaključio je saborski zastupnik IDS-a Valter Boljunčić.

{fcomment}