Novosti

Villas Holiday

07.08.2015

Na pulskom Forumu sutra 50. Smotra narodne glazbe i plesa Istre

Na pulskom Forumu  sutra uvečer održati će se jubilarna 50. Smotra narodne glazbe i plesa Istre. Na središnjoj smotri nastupit će sudionici koje je s tri lokalne smotre - središnje, zapadne, sjeverne Istre, Rovinjštine i Poreštine, Puljštine, te Labinštine - izabrala tročlana prosudbena komisija (Vladimir Pernić, predsjednik, Nevia Kožljan i Josip Pino Knapić, članovi), njih oko 250.

Cijela manifestacija moći  će pogledati i na internetu putem prijenosa uživo od 20 sati na stranici www.istralive.com. Podsjetimo da će na Forumu Labinštinu predstaviti Mantinjodom Viliam Vojić i Dalen Načinović, Oj Kršonko stani mi se gori zakantat će Zoran Karlić, a na sopeli će ga pratiti Đordano Višković, a Kršonski balon zaplesat će balarini KUD-a Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, uz pratnju sopele i miha.

smotra zastava

Adrijana Miletić na mehu će odsvirati Labinski tanac, dok će Paula i Franko Kos te Bruno Matošić zakantati Što će kćerko ljetni dan delala. Folkloraši RKUD-a Rudar će uz pratnju Larija Viškovića na mehu i Đina Bučića na sopeli, otplesati Labinski tanac, a Rafaela Blažina nastupit će sa svirkom na šurle. Starinski balon će svirkom na volarice (dvojnice) predstaviti Bepi Miletić Jureš, dok će Đino Bučić Barilić Nabrujat pod meh.

Kantom Pokraj Raše zelen bor mi raste predstavit će se Rafaela Blažina i Adrijana Miletić. Organizatori smotre su Savez folklornih društava Istarske županije, Savez amaterskih kulturno umjetničkih društva Pula i Odbor smotre narodne glazbe i plesa Istre.

{fcomment}