Scena

26.11.2013

Album prvijenac klape Rišpet

Skladatelj Pero Kozomara, voditelj i osnivač klape Rišpet, istinski je promotor onog najboljeg što klapska pisma može dati. Poveći je popis pjesama koje je napisao za mnoge naše klape kojima je podigao ljestvicu izvrsnosti vrlo visoko (Ne more mi bit, Zora bila, Još ne mogu pristat volit i mnoge druge), pa su njegovi uratci uvijek bili na samom vrhu glazbene scene u Hrvatskoj. Kad je vidio da su njegove pjesme dobro primljene i kod kritike i kod publike odlučio je osnovati 'svoju' klapu, nazvali ju Rišpet i već prvim svojim pjesmama skinuli s vrhova top ljestvica mnoge 'starije' izvođače. Svojim uspjesima zaslužili se veliki „rišpet“ publike i struke a postaju i nezaobilazni na svim većim koncertnim spektaklima. Album je bogato opremljen u eskluzivnom digi pack pakiranju , sa posterom klape i sjajnim tekstom Roberta Pauletića koji je prvi prepoznao veliki autorski potencijal Pere Kozomare i prognozirao veliki uspjeh klape Rišpet.

Klapa Rišpet javnosti se predstavila predivnom pjesmom 'Sunce mi od tebe dolazi' snimljenom s legendom dalmatinske pisme Mišom Kovačem. Nakon što je pjesma u vrlo kratkom vremenu postala veliki hit, te tako klapu svrstala uz bok sa našim najboljim hrvatskim klapama, Pero Kozomara samo je dobio dodatni poticaj.

Svakog dobrog 'klapskog gurmana' oduševile su i njihove ostale pjesme, „Lumin“ koja je prema kriterijima ZAMP-a bila najizvođenija pjesma godine sa Splita 2012. , „Kad je pošla ća“, „Projdi mojom kalom'', pjesma ''Ćaća'' koja je osvojila publiku u domovini i inozemstvu i nagradu 'Zlatni galeb' za najbolju pjesmu na 53. Splitskom festivalu 2013., te aktualni singl „Mislin samo na te“, pjesma koja već opasno hara eterom radio postaja. Klapa je već iznjedrira pet velikih hitova, a album skriva još nekoliko bisera koji će se uskoro početi otkrivati.

Svaka od ovih spomenutih pjesama dobila je neko priznanje ili od struke ili od publike, a sve te klapske hitove ove vrhunske klape možete naći na jednom mjestu, albumu pod nazivom 'KAD JE POŠLA ĆA'.

Prve primjerke albuma potražite OVDJE.