Lokalne vijesti

19.07.2019

Općina Kršan slavi Dan općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas počinje obilježavanje Dana Općine Kršan. Na sjednici će godišnje nagrade Općine Kršan primiti Ratko Runko, Katica Kos, Dorina Knapić, Nada Peršić, Silvana Smilović, Udruga Čepljonske maškare i Branko Katičić – Đole. Svečana sjednica će se s početkom u 19.30 sati održati u Stanciji Stare staze. Središnji dio proslave Dana općine održat će se sutra će  kada će se na  Sportsko-rekreacijskom centru Pristav od 19 sati predstaviti domaći KUD Ivan Fonović Zlatela, njihovi gosti RKUD Rudar iz Raše, a djelić bogatog kulturnog nasljeđa bošnjačke nacionalne manjine pokazat će i članovi KUD-a Kršanski ljiljani. 

Zabavni program počinje uz zvukove Dua Fenix, a večernja zabava svoje će finale imati nastupom grupe Vigor. U subotnje poslijepodne svi će posjetitelji biti u prilici kušati domaće proizvode Poljoprivredne zadruge Čepić polje.  U nedjelju navečer s početkom u 21 sat koncert će na plominskoj Lombordi održati klapa Kastav. Dan općine Kršan donosi i bogat sportski program, pa će se tako sutra ujutro na Sportsko rekreacijskom centru Pristav održati boćarski turnir, a predvečer u Caffe baru Čepić turnir u briškuli i trešeti. 

U nedjelju jutro u Plomin Luci ekipno je natjecanje Sportsko ribolovnog društva Plomin u udičarenju, a na streljani u Šušnjevici će u 9 sati početi lovački turnir u gađanju glinenih golubova. Sportski dio obilježavanja Dana općine završit će u nedjelju uvečer u Potpićnu tradicionalnim memorijalnim nogometnim turnirom „Đermano i Mladen Fable“. Kažimo i da će se na Dan sv. Jakova, zaštitnika Općine, u četvrtak 25. srpnja u Starom gradu Kršanu s početkom u 19 sati slaviti Sveta misa.