Novosti

18.08.2019

Slavodobitnik 25. Trke za viticu je Bruno Celija - danas Trka na prstenac!

Vrlo aktivna subota u Barbanu zapravo je vodila do centralnog događaja – Trke za viticu. Trka za viticu se već 25 godina održava u subotu pred Trku na prstenac. Iako je subotnje natjecanje možda u malo ležernijem ozračju, ovogodišnja Vitica bila je vrlo neizvjesna i zanimljiva do samog kraja. 

Pobjedu ovogodišnje Trke za viticu izborio je Bruno Celija s ukupno 6,5 boda. U prva dva izlaza na stazu Celija je uspio pogoditi u sridu i osvojiti po 3 boda, dok je u trećem pogodio pola boda. Bruno Celija na konju Gema ujedno je i prošlogodišnji pobjednik Vitice. Kopljonoša Celije bio je Kristijan Peruško. Slavodobitniku Vitice uručena je nagrada sponzora tvrtke ABS d.o.o. u iznosu od 10.000 kuna, a predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus uručio odnosno „nataknuo“ prsten (viticu) na koplje kao posebnu nagradu. Viticu je izradila Zlatarna David. 

Časni sud 25. Trke za viticu činili su njegovi članovi: predsjednik Danijel Učkar te Marino Broskvar i Marijo Kožljan. Podizači prstenca današnje Vitice bili su Darko Kolić i Aldo Kožljan, a svirci na roženice bili su Leonardo Rojnić i Mihal Gavaš. Za 25. Trku za viticu karetu je vozio Milan Jurković, a vođa kopljonoša je bio Sandi Mavrić.

Bogat program u Barbanu trajao je od jutra te je prijepodne održana, sad već tradicionalna, Robotrka na prstenac - natjecanje u robotici za učenike osnovnih škola na kojem sudjeluju ekipe iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Svaku ekipu sačinjavaju tri člana. 7. Robotrku na prstenac su organizirali Društvo za robotiku Istra, Klub informatičara otoka Krka (KIOK), Općina Barban i škole domaćini natjecanja: Industrijsko-obrtnička škola Pula, OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija i OŠ Jure Filipovića Barban. Ekipe koje su sudjelovale u 7. Robotrci na prstenac došle su iz Pule, Barbana, Vodnjana, Krka, Baške, Punata, Čavli, Fažane, Opatije i Medulina. Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 96 učenika. Donosimo rezultate Robotrke: ekipa BIT KIDS osvojila je 3. mjesto, ekipa FAŽANA ROBO LEGENDS 2. mjesto, a ekipa BOJLER osvojila je 1. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Filip Jurešić je ovogodišnji slavodobitnik, Lana Rojnić osvojila je 2. mjesto, a 3. mjesto osvojio je Borna Žarković.

Osim robotrke, bilo je u Baranu i drugih zanimljivosti. Tako je ponovo održan turnir u briškuli na kojem je sudjelovalo ukupno 42 prijavljenih parova. Pobjednici turnira su Dean Radolović i Robi Lupetina, 2. mjesto osvojili su igorm Bepo Vitasović i Anton Antolović. Za 3. mjesto mogu se pohvaliti Mladen Mirkovic i Ivan Duras, a na 4. mjestu su Marino Broskvar i Vlado Stojaković.

Ne propustite nedjeljnu Trku na prstenac u Barbanu! Prstenac počinje u 17 sati na trkalištu Gradišće.