Novosti

20.09.2019

Rabac će 5. listopada biti domaćin 5. kraljevske etape biciklističke utrke Cro Race

Danas je na konferenciji za novinare predstavljena 5.kraljevska etapa Cro Race biciklističke utrke, koja start, 5.listopada, ima u Rapcu, a cilj na Platku. Cro Race starta 1.listopada etapom od Osijeka do Lipika, a završava 6.listopada posljednjom etapom od Svete Nedelje do Zagreba. Utrka je duga ukupno tisuću kilometara, a peta kraljevska etapa dužine je 136 kilometara i najteža je u utrci te će se upravo na njoj napraviti i selekcija vozača, kazao je tehnički direktor utrke Luka Mišović. Na Cro Race dolazi, rekao je Mišović 18 profesionalnih timova: (ton – Luka Mišović). Dodao je kako ga veseli što će i ove godine 5.etapa: (ton – Luka Mišović 1). 

Zadovoljstvo nam je biti dio tog projekta, istaknuo je  u ime jednog od partnera utrke, Hotelske kuće Maslinica, Goran Zahtila: (ton – Goran Zahtila). Direktor destinacije Rabac Valamar Rivijere, također jedan od partera Cro Racea, Sandi Sinožić  ustvrdio je kako Valamar već dugi niz godina ulaže u sportski turizam, koje je cikloturizam dio priče.“Puno je uloženo u infrastrukturu, Bike centar, a ove smo godine nastavili s ulaganjem u nove staze, kako bi Rabac bio što primamljivi za rekreativne, ali i profesionalne bicikliste.“, kazao je Sinožić. Dodao je kako je Cro Race: (ton – Sandi Sinožić). 
 
 
Direktorica Turističke zajednice Rabac-Labin, koja je uz potporu Grada Labina i domaćin 5.etape utrke Radmila Paliska Kos poželjela je: (ton – Radmila Paliska Kos). Zatvoreni start 5.kraljevske etape je u 10.45 sati na rivi u Rapcu, biciklisti će zatim oko 11.05 proći Starim gradom Labinom, gdje je i pravi start, te će se preko Kapelice vratiti u Labin na Zelenice oko 11.20 sati gdje je i prvi prolazni cilj etape. Nastavljaju zatim preko Vozilića, Kršana, Potpićna, Most Pićna, Gračišća, Pazina, Cerovlja, Boljunskog  polja i Vranja do Vele Učke spuštaju se u Ičile i Opatiju, prolaze centrom Rijeke te se na Platku očekuju oko 15 sati.