Novosti

14.11.2019

Svečano otvorenje vojarne Hrvatski branitelji Istre u Puli

Projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu realiziran je u suradnji MORH-a s lokalnom zajednicom, Gradom Pulom i Istarskom županijom

Svečanost povodom otvaranja vojarne Hrvatski branitelji Istre u Puli održat će se u petak, 15. studenog 2019. godine, s početkom u 10 sati. Svečanosti će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

U vojarni u Puli predviđen je razmještaj oko 140 pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave, zatim Opslužništva vojarne Zapovjedništva za potporu koje će se izmjestiti s dosadašnje lokacije u luci Vargarola te razvojna jezgra 4. pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske. Projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu realiziran je u suradnji Ministarstva obrane s lokalnom zajednicom, Gradom Pulom i Istarskom županijom.

Povodom povratka Hrvatske vojske u Pulu u petak, 15. studenog od 9.00 do 17.00 sati i subotu, 16. studenog od 9.00 do 15.00 sati na parkiralištu Karolina ispred Arene u Puli bit će izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme.