Novosti

21.02.2020

Labinjonska Kompanija Domoća Folšarija, Farabuti i Čepljonske mačkare na Riječkom karnevalu!

U nedjelju, 23. veljače s početkom u 12 sati, 116 karnevalskih grupa te više od 11.000 maškara ponosno će pokazati svoje maske na riječkom Korzu. Više od sto tisuća gledatelja iz zemlje i inozemstva uživat će u šarenoj povorci, a ključevi Grada bit će vraćeni Gradonačelniku te će u akvatoriju Riječke luke biti zapaljen pust u režiji grupe Pom – F -Ri.

Vojko Obersnel, Gradonačelnik Grada Rijeke, istaknuo je da će se 37. Riječki karneval svakako pamtiti po spektakularnom i jedinstvenom otvorenju Rijeke - Europske prijestolnice kulture 2020. "Pred nama je još jedan spektakl – velika Međunarodna povorka Riječkog karnevala na koju ove godine dolazi čak 116 karnevalskih skupina. Među njima je i 30-tak stranih grupa koje stižu iz cijelog svijeta, a pridružit će nam se i gradovi koji su nosili i koji će nositi titulu Europske prijestolnice kulture. Pozivam sve građane da se pridruže zadnjem vikendu karnevalskog ludila i u našoj Luci različitosti budu ono što jesu i ono što žele biti.“ rekao je gradonačelnik Obersnel podsjetivši i na humanitarnu stranu Riječkog karnevala, Humanitarni karnevalski bal na kojem će se prikupljati sredstva namijenjena kupnji specijalno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom.

S ukupno 116 grupa i više od 11.000 sudionika te 72 alegorijskih kola povorka će biti bogata iznenađenjima i veselim maskama. Iz inozemstva nam dolazi 24 grupe i to iz Italije, Mađarske, Irske, Luxemburga, Njemačke, Japana, SAD-a, Crne Gore, Makedonije, Litve, Srbije i BiH-a, Indije i Slovenije, a njih 14 iz svih dijelova Hrvatske. Nakon prolaska i posljednje grupe slijedi zabava s bandom Night Express, paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri i nastavak karnevalskih zabava te nas očekuje i vatromet.

Na Riječkom karnevalu sudjelovat će i maškarane skupine iz Labinštine. Labinjonska Kompanija Domoća Folšarija (More bez škovaci) proći će Korzom 92., a nakon njih Farabuti (Pidžama party) te Čepljonske mačkare (Žabe zi Čepića).