Lokalne vijesti

01.04.2020

Tvrtka MCZ u travnju obustavlja proizvodnju

Nakon pada prihoda od prodaje u ožujku za više od 30% usporedivo s istim mjesecom 2019. u MCZ-u su odlučili u potpunosti obustaviti proizvodnju peći i kotlova u travnju. Plan im je proizvodnju ponovo pokrenuti u svibnju. Također su odlučili zadržati sve zaposlene radnike kroz cijelo ovo razdoblje od ožujka do kraja svibnja, uz smanjenje primanja radnika od prosječno 15%, stimulativnog dijela plaće vezanog uz efikasnost i kvalitetu rada. 

U planu im je koristiti državnu pomoć u visini od 3.250,00 kn, ali koja na žalost nije dovoljna za isplatu primanja umanjenih za samo 15%, već će ostatak snositi MCZ d.o.o. iako u travnju neće imati prihoda iz proizvodnje. Tvornica pritom neće biti u potpunosti zatvorena, u planu je odraditi jedan dio održavanja radnih i pomoćnih prostora i strojeva. Veći dio radnika biti će upućen na plaćeno odsustvo s obvezom dolaska u firmu po pozivu. 

„Zahvaljujemo se svim radnicima na izuzetno ozbiljnom ponašanju u proteklom periodu, na brizi za radno mjesto, na brizi za svoje i zdravlje kolega. Od samog kraja veljače krenuli smo s aktivnim pristupom u borbi s korona virusom, sa zadovoljstvom nam je došla i potvrda uspješnog rada izdana nakon provedenog nadzora od strane za isto nadležnog gradskog komunalnog redara. Ovo će biti duga i iscrpljujuća borba, sve kolege potičemo da se i nadalje pridržavaju propisanih odredbi o higijeni i socijalne distance.“, poručili su iz MCZ-a.