Lokalne vijesti

04.08.2020

Oluja je najvažniji simbol Domovinskog rata

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas je u Parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata održana prigodna komemoracija. Na komemoraciji je pukovnik Hrvatske vojske u mirovini Darko Martinović podsjetio na početak Domovinskog rata, 1991. godinu, a s ponosom je govorio o Oluji, istaknuvši: (ton – Darko Martinović). Podsjetio je i da je: (ton – Darko Martinović 1). 

Operacija Oluja najznačajniji je simbol Domovinskog rata  koje se s ponosom prisjećamo, rekla je na komemoraciji govoreći u ime čelnika svih jednica lokalne samouprave Labinštine, zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada: (ton – Federika Mohorović Čekada). Prisutne na komemoraciji na svoj je način pozdravila labinska pjesnikinja Neda Milenkovski: (ton – Neda Milenkovski). 

Prigodnu koračnicu odsvirao je maestro Franko Ružić. Komemoraciji su prisustvovala izaslanstva Grada Labina i općina Labinštine, udruga prosteklih iz Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca, Udruge Josip Broz Tito, Policijske postaje, javne vatrogasne postrojbe i branitelji. Prije komemoracije na spomen obilježje na Gradskog groblju položen je vijenac.