Scena

11.08.2020

Jazz se vraća na Špinu: ovog četvrtka Astrid Kuljanić i Mat Muntz Duo

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Labina, Labin Art Republika organizira u četvrtak, 13. kolovoza drugi koncert ovogodišnjeg Jazz festivala. Na Špini u labinskom starom gradu će od 21 sat nastupiti labinskoj publici dobro poznata vokalistica Astrid Kuljanić i njezin glazbeni partner Mat Muntz, koji će izvoditi eklektičan i suvremen spoj jazza i tradicijske glazbe kvarnerskog kraja.

Zbog pridržavanja svih epidemioloških mjera i naputaka o sigurnosti i održavanju socijalne distance, i ovaj koncert organiziran je s ograničenim brojem sjedećih mjesta za posjetitelje. Bit će dostupno ukupno 70 besplatnih ulaznica, koje se mogu podići u srijedu 12. kolovoza od 9 do 15 sati u uredu Turističke zajednice u Starom gradu Labinu.

Astrid Kuljanić, riječka pjevačica i skladateljica sa stalnom adresom u Sjedinjenim Američkim Državama i Mat Muntz iz Seattle-a upoznali su se na studiju u New Yorku gdje su otkrili da dijele ljubav prema tradicionalnoj glazbi iz različitih krajeva svijeta, jazzu i improvizaciji te upotrebi tehnologije kao glazbenog izričaja.

U Labinu će nastupiti s novim programom "Why Are You Gone?" kojeg su premijerno izveli u srpnju 2020. pod pokroviteljtstvom Brooklyn Arts Funda. Mat će nastupiti na basu te na primorskom, creskom mehu (mih, mjeh, gajde), a Astrid će koristiti program Ableton za efekte na glasu.