Lokalne vijesti

21.09.2020

Boćarice Labina počele s pripremama

Boćarice Labina , aktualne državne prvakinje započele su sa pripremama i treninzima za početak predstojećeg ligaškog natjecanja u Hrvatskoj ženskoj ligi koja starta 18.listopada. Na prvom okupljanju odazvalo se 10 igračica, a treneru Romanu Grižančiću je ove godine na raspolaganju 12 igračica : Nives Jelovica, Ria Vojković, Snježana Klanjac, Anika Ujčić, Vesna Tončinić, Karmen Benazić, Romana Cvečić, Sandra Novaković, Lana Stepančić, Nataly Krajcar, Zvjezdana Vratonja i Diana Baran. 

Klub su napustile dosadašnja kapetanica ekipe Tanja Grubiša i mlada Josipa Lanča koje će ove godine nastupati za BK Komižu.Za novu kapetanicu ekipe odabrana je iskusna Vesna Tončinić.Važno je za istaknuti neke novitete u ligi u odnosu na proteklo prvenstvo, a to su da u natjecanju sudjeluje jedna ekipa više (BK Kastav ) tako da liga sada broji 7 ekipa te da nema finalnog turnira (završnice) nego se igra klasično doigravanje za prve 4 plasirane elipe (polufinale i finale) sa uzvratnim utakmicama.Isto tako vraćena je disciplina trojki, a i jedna igračica može odigrati maksimalno 3 discipline. Prvenstvo se tako produžuje na 12 kola, a sa doigravanjem se može desiti da ekipe koje budu u finalu odigraju još 4 pa čak i 6 utakmica.

Kako će se to odraziti na fnancijsku situaciju u klubovima koji su ionako pogođeni sa smanjivanjem buđeta zbog korona krize predstoji nam da vidimo.