Lokalne vijesti

07.01.2021

Kinološka udruga Labin prikuplja pomoć

"Svjesni aktualne situacije koja je zadesila Baniju razornim potresom, a odazivajući se i na apel za pomoć nastradalim Banijcima želimo iskazati solidarnost i zajedništvo sa svima njima u ovim najtežim trenucima.

Obzirom da je jedna od naših temeljnih aktivnosti uzgoj i zaštita pasa donijeli smo odluku da sudjelujemo u pomaganju na način da se prikupe donacije u vidu hrane za pse članova Kinoloških udruga Petrinja i Glina koji su ujedno i naši kolege kinolozi i lovci".

Kinološka udruga Labin koja broji 60-tak redovnih članova žurno je pokrenula akciju prikupljanja pomoći kako od svojih članova tako i od pojedinaca Lovnih društva Labinštine te Lovrana i Mošćeničke drage.

Prikupljena je 1 tona i 300 kilograma hrane koja je na dan Sveta tri kralja dostavljena kinolozima Kinoloških udruga Petrinje i Gline. Po primitku donacije isti su izrazili veliku zahvalnosti na takvom obliku pomoći članovima Kinološke udruge Labin Dinu Peršiću, Anelu Alićo i Nenadu Stepčiću čijim je kombijem donacija stigla do cilja.

"Kao predsjednik udruge zahvaljujem svima koji su se doista promptno odazvali na poziv za donaciju u ovom teškom trenutku za Banijce i njihove četveronožne ljubimce.

Posebno želim istaknuti da akcija prikupljanja pomoći nije završena. Akcija traje i dalje te svi oni koji su voljni i u mogućnosti donirati hranu kao i oni do kojih ova informacija nije stigla ranije isto mogu učiniti u narednom periodu prateći Facebook grupu Kinološka udruga Labin", naglašava predsjednik Udruge Darko Martinović.