Lokalne vijesti

Villas Holiday

22.01.2021

Idući tjedan predupisi djece u prvi razred osnovne škole

Roditelji, odnosno skrbnici djece s prebivalištem na području Grada Labina te općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan moraju predupisati djecu koja do 1.travnja navršavaju šest godina života kao i djecu kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici, radi evidentiranja polaznika prvog razreda osnove škole u školskoj godini 2021./2022. 

Predupisi će se održati od 27. do 29. siječnja od 8 do 12 sati i to u tajništvu osnovne škole najbliže mjestu prebivališta ili boravišta. Za upis u osnovnu školu van upisnog područja podnosi se zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, izdvojeno mjesto Labin. Za dijete koje će do 31. prosinca 2021. godine navršiti šest godina života, a nije školski obveznik, roditelj odnosno skrbnik može najkasnije do 31. ožujka podnijeti pismeni zahtjev za prijevremeni upis u osnovnu školu Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, izdvojeno mjesto Labin.

Predupis su obvezni obaviti roditeljili ili skrbnik djeteta kojemu je za školsku godinu 2020./2021. Donijeto rješenje o odgodi upisa. Nakon predupisa roditelju odnosno skrbniku dostavit će se poziv za pregled djeteta kod nadležnog školskog liječnika. Zbog poštivanja posebnih epidemioloških mjera škole mole da se predupisi ako je moguće obave telefonski ili slanjem e-maila.