Lokalne vijesti

28.11.2017

Sve o stipendijama i mogućnosti zaposlenja na jednom predavanju

Osmaši dviju labinskih osnovnih škola posjetili su danas Valamarov hotel Sanfior. Tijekom obilaska hotela, devedesetak učenika Osnovne škole Matije Vlačića i Osnovne škole Ivo Lola Ribar se upoznalo s hotelskim sadržajima i poslovima u hotelu. 

Vedrana Černjul Smoković, zamjenica voditelja ureda ljudskih potencijala u destinaciji, održala je učenicima i njihovim mentorima prezentaciju o Valamar Rivieri, a u drugom dijelu prezentacije su učenici u razgovoru s Martinom Opašićem, starijim pomoćnikom direktora hotela, saznali što znači biti zaposlenik Valamara. Osmaši su tijekom obilaska hotela imali priliku iz prve ruke iskusiti kako izgleda jedan radni dan u dinamičnoj turističkoj okolini. 

Uz mogućnost zapošljavanja, osnovnoškolcima je najveću pozornost privukla tema Valamarovog stipendiranja učenika u sklopu Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja „Znanjem do izvrsnosti“.

„Ovim programom želimo doprinijeti razvoju znanja, vještina, obrazovanja kao i samoj promociji strukovnih zanimanja u turizmu. Ponosni smo što mladima imamo priliku otvoriti vrata u turističku djelatnost te predstaviti našu kompaniju, a posebno nas veseli kada nam u posjet dođe velik broj učenika te se nadam da će neki od njih biti i naši budući zaposlenici“, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.

Ravnatelj OŠ Ivo Lola Ribar, Miro Alilović s oduševljenjem pozdravlja suradnju turističkog sektora i osnovnih škola. „U našoj osnovnoj školi oduvijek je bio prioritet osigurati da naši učenici dobiju sve informacije koje im mogu pomoći odabrati srednju školu u koju se žele upisati. Ovakav tip kvalitetne, profesionalne orijentacije olakšava učenicima izbor buduće karijere i upoznaje ih s atraktivnim zanimanjima na tržištu rada.“ 

Važnost informiranog odabira istaknuo je i ravnatelj OŠ Matije Vlačića, Edi Juričić, „Važno nam je da učenici i prije odabira srednje škole znaju što im tržište rada nudi, koja poduzeća su najpoželjnija za rad i zašto, a odlično je kada te informacije dobiju od samih poduzeća. Naš je cilj osigurati učenicima pregršt informacija i kontakata te ih ohrabriti da se što prije upuste u potragu za svojom nišom“.

Društveno odgovorno poslovanje u Valamar Rivieri sastavni je dio poslovanja kompanije, unutar koje postoji devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja usmjerenih na različita područja. Među njima je i „Znanjem do izvrsnosti“, a usredotočen je na suradnju sa školama i visokim učilištima. Cilj programa je doprinijeti razvoju znanja, vještina, obrazovanja i promociji strukovnih zanimanja u turizmu.