SOUL COFFEE

KAKO DONIJETI DOBRU ODLUKU? Tko se nije našao pred nekim odabirom, kada treba odlučiti kojim smjerom krenuti, koju odluku donijeti, što učiniti, kako će to djelovati na nas i okolinu koja nas okružuje?! Kada se čovjek pronađe na nekoj takvoj raskrsnici vrlo često je zbunjen: um ima tisuću i jednu hipotezu, nudi mnoge scenarije i opcije. Srce s druge strane osjeća razne emocije, ponekad je podijeljeno... (više)
PUTOVATI VREMENSKIM STROJEM Vremenski stroj nije nikakva znanstvena fantastika, zapravo reći ću vam da ga svakodnevno koristimo. Toliko njime putujemo da je ponekad teško snaći se u sadašnjem trenutku i egzistirati u njemu. Čovjek je biće koje je smješteno u dimenziju vremena i prostora. To su parametri koji nas na ovoj fizičkoj razini određuju i definiraju. Vrijeme ima tri dimenzije: prošlost, sadašnjost i budućnost... (više)
VRIJEME JE ZA NOV KOMAD NAMJEŠTAJA Nakon tri kolumne u kojima sam vam pokušavao dočarati kako smo u našim odabirima puno manji individualci nego što to mi uistinu mislimo, kako su naše odluke i izbori vrlo često uvjetovani našim uvjerenjima i iskustvima, vrijeme je da napravimo redizajn našega stana ili naše kuće. Ne trebamo ići daleko, prevaliti puno kilometara oko kugle zemaljske, upisati brojne tečajeve i sl. kako bi napravili promjenu u našem životu. Sve se nalazi u nama i oko nas. Sve što nam je potrebno tu je... (više)
PROŽVAKAJ TRIDESET PUTA! U ovo moderno doba uistinu smo blagoslovljeni, imamo mogućnosti koje nam omogućavaju da u bilo kojem trenutku dođemo do informacije koja nam je potrebna. Samo prije dvadeset ili trideset godina situacija je bila sasvim drugačija, a jedini izvor bilo kakvog znanja bile su knjige ili časopisi. Zahvaljujući tim modernim dostignućima danas puno toga znamo, informirani smo, premda nekada i same informacije mogu biti kontradiktorne... (više)
AŽURIRAŠ LI SVOJ MOBITEL? U ovo moderno doba okruženi smo tehnologijom i ona je postala sastavni dio našeg života. Iskoristit ću mogućnost metafore kako bi slikovno približio neke bitne činjenice. Kada kupimo jedno računalo, laptop ili mobitel dobili smo ono što nazivamo hardver, vidljive vanjske dijelove. Međutim ako nemamo softver, skup programa koji nam je neophodan... (više)
TKO VOZI TVOJ AUTO!? Jeste li znali da se 95% našega života odvija po programu kojega usvojimo u prvih sedam godina? U tom periodu naš mozak uglavnom funkcionira u theta valovima (4Hz – 7Hz), stanju koje je karakteristično za prve faze sna, hipnozu ili sugestibilnost... (više)